Tuesday, September 17, 2013

Plannen met online to do lijstjes

Hi lovely peeps! <3
Plannen, ik denk dat iedereen daar wel moeite mee heeft. Zo ook ik. Ik ben enorm chaotisch en vergeet heel veel dingen. Daarom heb ik sinds kort extra begeleiding.  Losse briefjes met dingen die ik moet onthouden, raak ik altijd kwijt! Bij de extra begeleiding, kreeg ik een tip hoe je makkelijk to do lijstjes kunt maken.


1. Agenda
 Natuurlijk heb ik voor dit schooljaar een agenda aangeschaft. Hier zet ik alle afspraken en huiswerk opdrachten in. Het nadeel is, dat je op deze manier een overzicht hebt voor 1 week. Daarmee kom je bij de volgende stap.

2. www.todo.ly
De website todo.ly kreeg ik als tip. Je kun in deze website taken invoeren voor bijvoorbeeld je studie, werk of persoonlijke dingen. Ook kun je invoeren op welke datum het af moet zijn, of plaats vindt. Je kunt ook verschil maken tussen de prioriteiten, dus hoe belangrijk de taak is. Daarnaast kun je natuurlijk ook een weekplanning maken, waarin je zet welke taken je die dag gaat uitvoeren.

3. App
Je kunt het niet alleen op je computer gebruiken, maar ook downloaden als app op je mobiel. Je ziet dan een overzicht van alle taken die nog in het lijstje staan. Op deze manier heb je een handig overzicht bij de hand, zonder dingen kwijt te raken!

Hoe plan jij je taken? Schrijf je het op in een notitieboekje, of gebruik je net zoals ik een website?

Lots of love,
Floor Flawless 

3 comments:

 1. Ik ben ook altijd een ramp geweest in plannen! maar sinds ik mezelf er echt in getraind heb om goed een agenda bij te houden, een to do blok van de hema te gebruiken, soms gebruik ik ook een to do programma op mijn macbook en ik heb 101 notitieblaadjes, maar ik vergeet vrijwel nooit meer iets en plannen? dat gaat de laatste maanden echt super!

  ReplyDelete
 2. Ik heb een to do lijstje in mijn agenda. Mijn agenda is echt heilig voor mij en draag ik altijd bij me, zonder die vergeet ik alles :P

  Misschien nog een tip: maak 's avonds voordat je gaat slapen alvast een indeling voor de volgende dag of lees deze even door. Je bent dan 's ochtends een stuk scherper! xx Kim

  ReplyDelete
 3. Ik maak altijd lijstjes in notitie boekjes en op mn mobiel.
  En echt de belangrijkste dingen zet ik op mn laptop via notepads op mn bureaublad.

  ReplyDelete