Wednesday, June 22, 2011

In strijd met mijn gewicht

Dagelijks ga ik de strijd aan tegen Anorexia. Mijn hele leven staat op zn kop door deze eetstoornis. Elke week hou ik jullie op de hoogte over de ups en downs en natuurlijk het allerbelangrijkste om in de gaten te houden: mijn gewicht 

Gisteren ben ik weer bij de dokter geweest. Ik ben doorverwezen naar een praktijk die gespecialiseerd is in eetstoornissen. Daar zal ik over een paar weken in therapie gaan. Die therapie zal waarschijnlijk een half jaar tot een jaar duren. Erg lang, maar dat is begrijpelijk.


Deze week was echt verschrikkelijk, vooral de laatste dagen. De eerste dagen waren vreetbuien, wat er ook voor gezorgd heeft dat ik de dosis van mijn laxerende medicijnen heb verhoogd, maar de laatste dagen ben ik wegens persoonlijke omstandigheden lusteloos. Vandaag heb ik nauwelijks gegeten. Ik heb in ieder geval de lunch overgeslagen en ik wilde eigenlijk ook niet ontbijten.

Vandaag was het ook weer tijd voor de weegschaal. Ik ben vergeleken met mijn laatste update van twee weken geleden (vorige week heb ik jullie niet geupdate over mijn gewicht) een halve KG aangekomen. Dus ik weeg op het moment 43,3KG. Ik ben er niet echt blij mee, mijn lichaam zegt namelijk dat het lager moet. Het is voor mij allemaal zo dubbel! Ik weet dat eigenlijk weer terug moet naar een gezond gewicht, maar mijn gedachten zeggen dat ik nog een tikkeltje lager moet. Ik heb het er de laatste tijd echt heel moeilijk mee. Eten wegsmokkelen en maaltijden overslaan lukt nauwelijks, omdat mijn ouders dr altijd bij zijn (alleen ontbijt overslaan lukt vaak wel) Dus tijdens lunch en avond eten probeer ik zo min mogelijk te eten. Bijv, als we brood eten, doe ik zo lang mogelijk over 1 boterham en bij avond eten schep ik net genoeg op zodat het niet opvalt. Het is dus wel degelijk belangrijk dat ik in therapie ga, ook al moet het nog een tijdje op zich laten wachten. Ik zie namelijk de angst in de ogen van mijn vrienden, mijn vrienden beginnen echt onder mijn gedrag te lijden en dat is voor mij ook niet prettig.

Hoe zal het deze week gaan? Jullie horen het volgende week!

2 comments:

  1. Het is gewoon niet voor te stellen hoe zwaar je het hebt. Ik vind het echt ontzettend knap van je dat je hier zo open over bent & ik wens je veel succes en sterkte met alles! <3

    ReplyDelete
  2. Naja je weet hoe ik erover denk, dus het heeft geen zin om weer te zeggen wat ik precies vind haha. Maar je blijft er tegen vechten en dat is al een goed teken! Het komt goed <3. I'm sure about that (:

    Liefs.

    ReplyDelete