Wednesday, May 11, 2011

In strijd met mijn gewicht

Dagelijks ga ik de strijd aan met mijn eetstoornis NAO. Klik hier om het bericht van vorige week te lezen waarin ik uitleg wat NAO is. Mijn leven staat volledig op zijn kop door deze stoornis. Elke week houd ik jullie op de hoogte over de ups en downs en natuurlijk het aller belangrijkste om in de gaten te houden: mijn gewicht

Ja Boys en Girls, het was vandaag weer tijd voor de weegschaal.
Oohh wat zag ik er tegenop, ik voelde gewoon aankomen dat ik weer ben afgevallen.
Iets wat ik opzich niet begrijp, want ik heb er afgelopen week eigenlijk niet eens moeite voor gedaan of zo.
Ja oké, ik heb ups en downs gehad, maar de laatste dagen ging het ontzettend goed in vergelijking met the biggest down. Vanaf maandag ben ik zelfs weer snoepjes gaan eten! En ik heb afgelopen zondag een flesje cola opgedronken, dat is een calorieënbom (in ieder geval voor mij). Haha eigenlijk mag ik van de dokter niet eens cola drinken. Ik was toen bij een vriendin en had het flesje nog niet leeg toen mijn ouders me kwamen ophalen, dus nam ik hem mee. Toen mijn moeder dat zag zei ze: 'Kun je nog slechter bedenken?' Ik dacht even na en zei toen: 'Jawel hoor, ALCOHOL!' Dat antwoord had ze niet verwacht van mij! Ik drink namelijk geen alcohol, ook al ben ik nu al ruim 2 maanden 17. Ik vind het gewoon niet nodig. Mijn vriend drinkt ook nauwelijks (gelukkig).
Maargoed, ik had het idee dat het redelijk goed was gegaan deze week. Nu het spannende moment....


Ik werd wakker en ik dacht meteen, oja het is nu tijd voor de weegschaal. Ik heb dat maar als eerste gedaan want ik dacht: 'Dan ben ik er maar vanaf'. Met veel spanning in mijn onderbuik pakte ik de weegschaal, deed mn pyjama uit, want je moet altijd op dezelfde manier wegen en ik ben vanuit het ziekenhuis gewend om dat in ondergoed te doen. Daar stond ik dan, voor de weegschaal met de gedachte: 'Zal mijn vlaggetje bereikt zijn of zal ik er zelfs overheen zijn?' Ik had mijn vlaggetje namelijk ineens gezet bij 44KG en als het goed is weten jullie vast nog wel dat ik vorige week 44,5KG woog. Maar wat weeg ik nu?

Ik stap op de weegschaal en durf eerst niet te kijken naar het getal wat op de weegschaal staat. Toch ga ik kijken en tot mijn verbazing weeg ik nu 43,8KG! Ik ben over mijn vlaggetje gekomen wat ik NIET verwacht had!! Het gaat dus op de een of andere manier toch slechter met mijn lichaam, maar mijn eetgewoontes zijn wel weer een beetje veranderd. Ik ben benieuwd hoe het er volgende week voor staat.

STAY TUNED! 

1 comment:

 1. Hee,
  wat goed dat je hier overschrijft zeg!
  Goed voor jezelf, om het van je af te schrijven.. en ook voor de lezers om ze te waarschuwen.. Complimenten!
  Heel veel succes (L)'

  xoxo
  Eef&Lot

  ReplyDelete