Tuesday, May 24, 2011

Be Yourself

Uit eigen ervaringen weet ik hoe het is om eenzaam te zijn. Het gevoel te hebben dat niemand naar je luistert, dat niemand iets om je geeft. Je gaat dan al snel denken: wat is dan nog het nut om te leven? Ook die gedachtes gingen af en toe door mijn hoofd. Tegenwoordig vraag ik me vaak af: Waarom ben ik vaak het middelpunt van de roddels, waarom niet gewoon een ander?



Toch gun ik het de grootste malloot niet. Het is erg vervelend als er altijd op je wordt gelet. Je kunt niet meer jezelf zijn, je voelt je gevangen. Zodra de schooldag voorbij is ga je het liefst zo snel mogelijk naar huis, bang dat personen je anders weer tegenhouden. Bang dat je weer in elkaar geslagen wordt. Eenmaal thuis gekomen kruip je in een donker hoekje van de kamer. Je huilt. Waarom doet iedereen zo gemeen, wat is er mis met mij? Je zondert je af van alles en iedereen. Je hebt alleen nog jezelf en je dagboek. In je dagboek vertel je al je geheimen, want je durft er met niemand over te praten. Je voelt je depressief en nutteloos.


Ik heb ook lange tijd gehad dat ik me terug trok en dan alleen maar ging chatten en zo. Ik zal je zeggen DOE DAT ABSOLUUT NIET. Hartstikke gevaarlijk!! Doordat je problemen hebt ben je een makkelijk lokaas voor Loverboys/Lovergirls. Het moet natuurlijk niet totaal fout gaan! Blijf leven en blijf met mensen uit je omgeving praten. Die helpen je er wel weer boven op!

Opeens is daar dan de persoon die alles kan veranderen. Die je weer waardevol maakt, die je laat zien dat de mensen die zo raar tegen je doen gewoon niet kunnen aan zien dat jij zo zelfverzekerd bent. Ze zijn gewoon stuk voor stuk jaloers! Je moet gewoon altijd jezelf blijven, laat zien dat je sterk bent en dat je het waard bent! Ga iets betekenen voor de wereld en je niet op de kop laten zitten door de mensen die denken dat ze jou kunnen kleineren. Ze zijn het niet waard om dat te doen.

Toen ik Michiel leerde kennen was het meteen zo vertrouwd. Hij weet de grote lijnen van wat ik heb meegemaakt en was erg geschrokken. Zeker toen ik erbij zei dat ik op een ondergewicht was gekomen. Hij helpt me waar hij kan en als het even niet meer gaat weet ik dat ik hem een smsje kan sturen of kan bellen en al neemt ie niet op, hij zal dan wel terug bellen. Hij gaat me helpen om mijn verleden eindelijk achter me te kunnen laten en opnieuw te beginnen, zodat ik ongestoord mijn dromen achterna kan.

Blijf dus gewoon jezelf en luister naar je hart. Ga je dromen achterna, want als je het ├ęcht wil, dan krijg je het vaak wel voor elkaar! Laat je niet op de kop zitten door de pestkoppen. Jij bent echt niet minder waard. Zij zijn gewoon te onzeker en proberen dat te verbergen door anderen zwart te maken. Ik weet dat het makkelijker gezegd dan gedaan is, het heeft bij mij ook veel tijd gekost. Maar je komt er heus wel door heen!

Mocht je jouw verhaal kwijt willen, waar het ook maar over gaat. Dan mag je me altijd mailen: floorsstijl@hotmail.com
Ik sta voor alles open en word vaak gezien als vertrouwenspersoon.
 
 

3 comments:

 1. aii dat lijkt me heel erg vervelend! Ik heb dat gevoel niet zo vaak gelukkig. maar als nog heel erg veel succes ermee. als het nu nog gebeurd dan.

  ReplyDelete
 2. Wat een mooie post! Mooi geschreven. Ik heb het gelukkig niet vaak. Heel veel succes met alles!

  ReplyDelete
 3. Wauw, je hebt echt veel meegemaakt!
  Ik heb ook wel eens van die momenten, maar dan niet zo zeer omdat ik "gepest" word ofzo hihi.
  Ik hoop dat alles goed komt ;)
  x http://ohmycocorico.blogspot.com/

  ReplyDelete